Категорії
Загальне

Виставка зброї від ДК Укроборонпром на День Державного Прапору України

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

В День Державного Прапору України на Михайлівський площі у Києві відкрилась виставка сучасного озброєння та військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань “Міць нової армії”, на якій представлена бойова техніка від підприємств державного концерну “Укроборонпром”.

Велику роль і велику місію у покращенні бойових можливостей українських Збройних Сил відіграє оборонно-промисловий комплекс. Про це заявив Президент Петро Порошенко на відкритті виставки сучасного озброєння та військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань “Міць нової армії” під час відкриття виставки.

“Щиро дякую воїнам і працівникам військово-промислового комплексу за самовіддане служіння Вітчизні, за волю до перемоги”,- заявив Президент.

Петро Порошенко підкреслив, що зараз зусилля оборонної промисловості концентруються на виготовленні високотехнологічного сучасного озброєння, яке повністю відповідає світовим стандартам. А також – на модернізації існуючих типів озброєння з урахуванням досвіду його бойового застосування на Сході. Президент Порошенко про виставку зброї Укроборонпрому

Під час виставки буде демонструватись БТР-4 – потужна бойова колісна машина, яка створена та виробляється фахівцями “Харківського конструкторського бюро ім. Морозова”. БТР-4 з перших днів війни допомагає українським військовим боронити Україну. Рівень захисту, який забезпечує ця машина – один з найбільших серед бронетранспортерів та БМП, що стоять на озброєнні Збройних Сил України.

На цій машині встановлений бойовий модуль БМ-7 “Парус”, з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, що має скорострільність у 330 пострілів за хвилину, автоматичним гранатометом, кулеметом та протитанковими ракетами “Бар‘єр”, які здатні знищувати навіть найзахищенні танки противника. модернізований БТР-4 на виставці зброї на День державного прапору України

Потужний німецький двигун Deutz та автоматична американська трансмісія Allison дозволяє розігнати майже 22-тону машину до 110 км/год. А модульна конструкція БТР-4 дозволяє створити на його базі інші бойові машини.

Наприклад, БММ-4С – санітарну версію БТР-4. БММ-4С здатна прямо з полю бою одночасно евакуювати до чотирьох лежачих поранених на носилках або до 10 людей, здатних сидіти. Медичне відділення цієї машини оснащене медичною апаратурою: дефібрилятором, апаратом для дихання, а також контейнерами для широкого спектру медикаментів та перев’язочних матеріалів.

БТР-3ДА – серійно виробляється на “Київському бронетанковому заводі”. Ця колісна машина оснащена бойовим модулем “Штурм-М”, який за озброєнням ідентичний БМ-7 “Парус”.

Завдяки потужній ходовій частині та німецькому двигуну від Deutz, цей бронетранспортер здатний слідувати за танками по полі бою, розвивати швидкість у 100 км/год та вплав долати водні перешкоди. Під час війни, БТР-3ДА вже зарекомендував себе, як надійна універсальна бойова машина, здатна виконувати широкий спектр задач.

Основний бойовий танк Т-64БВ. Ці машини проходять ремонт та модернізацію на ДП “Харківський бронетанковий завод” і ДП “Харківське конструкторське бюро ім. Морозова”. У Т-64БВ впроваджено принципово нові конструктивні рішення: розроблено та встановлено автоматичну систему управління вогнем з лазерним далекоміром, балістичним обчислювачем та комплексом керованого озброєння, яке дозволяє вести вогонь керованими ракетами. Саме цей танк є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів українського війська та відмінно показав себе у протистояннях з агресором на Сході України.

Т-72АМТ від ДП “Київський бронетанковий завод”, модернізований танк, який отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами.

Т-72АМТ на виставці озброєння на День Державного прапору Україну

Ця машина лише нещодавно завершила черговий етап випробувань, під час яких опрацьовувались режими стрільби нового танку різними типами боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети “Комбат” від підприємства Концерну ДККБ “Луч”.

Саме можливість ведення вогню “Комбатом”, є однією з головних особливостей Т-72АМТ, який є модернізованою версією Т-72А. Завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до 5 км. Таким чином, дальність ведення ефективного вогню Т-72АМТ по танкам противника у два рази більша ніж у Т-72А. Окрім того, під час модернізації особливу увагу було приділено значному підвищенню захисту, завдяки використання нового динамічного захисту та протикомулятивних решіток, а також надійному зв‘язку – на Т-72АМТ встановлюються сучасні цифрові радіостанції.

Танк “Оплот”, який був розроблений ДП “Харківське конструкторське бюро ім. Морозова” та випускається ДП “Завод ім. Малишева”. Завдяки досвіду, який під час війни отримали Збройні Сили та підприємства “Укроборонпрому”, стало можливим розпочати роботи інтегрування в “Оплоти” для української армії технологій, опрацьовані з урахуванням реального бойового застосування танків. В першу чергу мова йде про передове цифрове оснащення, зокрема, прицільний комплекс та систему управління вогнем.

Танк

Ще одна новинка від “Укроборонпрому” – мобільний мінометний комплекс Барс-8ММК від ДП “Укроборонсервіс” , який оснащений 120-мм мінометом та призначений для підтримки вогнем наземних підрозділів в умовах сучасної маневрової війни. Для приведення комплексу у бойовий стан із похідного, необхідно лише 30 секунд, а покинути позицію можливо всього за 20 секунд після останнього пострілу.

Барс-8ММК інтегрований у систему обміну інформацією на полі бою, коли розрахунок мобільного мінометного комплексу отримує точні координати ворога у режимі реального часу. Така інформація може одночасно поступати від дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Це дозволяє бійцям висунутись на рубіж відкриття вогню, нанести вогневий удар по точним координатам та за лічені хвилини покинути позицію.

Виставка зброї День державного прапору України

Також у рамках виставки буде представлено лінійку боєприпасів, виробництва ДАХК “Артем”: 155-мм снарядів за стандартом НАТО, а також 152-, 122- та 100-мм. Окрім того, ДАХК “Артем” представить ракети РС-80 “Оскол” та постріли до РПГ-7.

Під час виставки будуть демонструватись і інші розробки підприємств “Укроборонпрому”, які вже активно експлуатується у військах: “Дозор-Б”, 82-мм міномет КМБ-48М1, безпілотник Spectator, зенітно-ракетний комплекс “Оса”, а також високоточні протитанкові ракетні комплекси “Стугна” та “Корсар”. ПТРК Стугна на виставці озброєння на День Державного прапору України

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!