Категорії
Загальне

Загальний архірейський собор постановив, що константинопольська церква може надавати автокефалію, у тому числі Українській церкві

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share
Українці повинні мати свою церкву, незалежну від дискретно-безперервних примх та революцій і контреволюцій Кремля у себе в країні та навкруги і по всьому світу, тим більше що православна віра пішла з Русі-України до Московії (пізніше Росії), де церква після російської революції 1917 року була повністю знищена  і почала деяке “відродження” під керівництвом комуністів і КДБ СРСР лише перед 1990-ми роками, перед розпадом СРСР.
На Архієрейському соборі у Стамбулі єпископи розглянули питання про те, наскільки Константинопольська церква уповноважена без згоди інших церков надавати автокефалію.

“Відповідь, яку ухвалили єпископи за результатами цього обговорення ствердна — “так, Константинопольський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких узгоджень”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, Вселенський патріарх Варфоломій у доповіді на відкритті Архієрейського собору Константинопольської церкви у Стамбулі перелічив численні приклади московського самоуправства щодо Київської митрополії починаючи з XV століття.

1 вересня у Стамбулі розпочався Архієрейський собор Константинопольської церкви, головною темою якого є надання українській Православній церкві автокефалії.

Собор триватиме до 3 вересня. Питання України планують розглянути 2 вересня у другій половині дня. Очікується, що після консультацій з єпископами з усього світу Константинопольський патріархат може остаточно визначити терміни надання Томосу – грамоти, яка оголосить про незалежність Української православної церкви.

Читайте також: В Анкарі провели службу за жертвами Голодомору та запалили “свічку пам’яті”

Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського Патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні.

19 квітня Верховна Рада підтримала це звернення.

Згодом Порошенко заявив, що Вселенський патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

Про це повідомляє “Громадське”

Варто відмітити, що загальний архієрейский собор у Стамбулі зробив свій посильний внесок у богоугодне відновлення і воз`єднання православної церкви в Україні, що забезпечить мир і злагоду в українському суспільстві, яку весь порушують кремлівські агенти в Україні і в українській церкві. 

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!