Категорії
Загальне

Голокост і Голодомори будуть завжди у пам`яті українців, євреїв та інших постраждалих від нацизму та комунізму

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Голокост 1933-1945 років

Голоко́ст (від англ. the Holocaust, з дав.-гр. ὁλοκαύστος — «всеспалення») — переслідування і масове знищення євреїв і циган, гомосексуалів, масонів, безнадійно хворих тощо нацистською Німеччиною і колабораціоністами протягом 1933 — 1945 років, насамперед у роки Другої світової війни, Внаслідок Голокосту загинуло до 6 мільйонів людей.  У широкому розумінні, голокост – це систематичне гоніння і знищення людей за ознакою їхньої расової, етнічної, національної приналежності, сексуальної орієнтації або генетичного типу, але фактично левова частина убитих нацистами були євреями.

Голодомори в Україні проти україців, організовані російським керівництвом внаслідок російської революції 1917 року (1921—1923 р.р.,  1932—1933 рр., 1946—1947 р.р.).

Згідно сучасних даних, унаслідок Голодоморів  загинуло біля 10 мільйонів українців, як правило за етнічною ознакою. Це значно перевищує жертви Голокосту в в 1933-1945 р.р.

 Перший Голодомор в Україні, організований Кремлем у 1921—1923 роках — масове знищення корінного українського населення з ознаками етнічної чистки через мор голодом, насамперед  у південних областях Української СРР. Голодомор спричинений конфіскацією  радянською владою у селян України і вивезенням хліба до Російської СФРР, Західної Європи та Америки.

Другий Голодомор в Україні, організований Кремлем у 1932—1933 роках — масове, навмисно організоване кремлівською владою  знищення багатьох мільйонів українців в Україні, у тому числі на Кубані, де переважну більшість населення якої становили українці. Ціллю було  придушення українського національно-визвольного руху і фізичне знищення значної частини українських селян.

Третій голодомор в Україні , організований Кремлем у 1946–1947 роках був спричинений не так неврожаєм, як акцією Кремля з метою забрати в селян значну частину зерна і продати чи подарувати його за кордон. Для прикладу, у 1946 році вивезено 350 тисяч тонн зерна до Королівства Румунія, у 1947 — 600 тисяч тонн зерна — до Чехословацької республіки, у за тих два роки Польська республіка отримала 900 тисяч тонн зерна.

Голокост і Голодомори повинні бути завжди у памяті всіх народів як запорука того, що подібні трагедії ніколи більше не повторяться в історії людства. Німецький нацизм та російський великодержавний шовінізм, особливо комуністичний – це два найбільш кровожерливих і мерзенних утворення в історії людської цивілізації.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!