Категорії
Загальне

Гройсман у Постанові №103 КМУ закріпив пограбування ветеранів військової служби України

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Уряди Яценюка і Гройсмана 4 роки після державного перевороту навіть не згадували про ветеранів військової служби України, пенсії яких унаслідок чергового пограбування українців за допомогою обвалу фінансової системи вони опустили в 3,6 разів у доларовому еквіваленті.

При цьому, реальні зарплати нових недолугих але нахабних чиновників не особливо постраждали, а їх реальний рівень життя навіть вищий ніж у колег у західних країнах. Достатньо подивитися на автомобілі й  автомобільні номери у державному кварталі та у центрі Києва, а також на їх будинки, садиби та  витрати на відпочинок і його місця порівняно з військовими на службі і на пенсії. Турчинов, Яценюк, Гройсман, Парубій, Порошенко і їх компанія  обурюють всіх спробами створити віртуальний світ, у якому виписують себе героями і борцями за гідність, хоча раніше активно ухилялися від сплати податків, розкрадали кредити, приймали участь у руйнуванні ЗС України, ін.

Після захоплення влади вони нанесли по ослабленим ЗС України ще один удар – обвалили пенсії ветеранів, показуючи цим безперспективність служби у ЗС України. Зараз менеджери державних компаній встановили для себе мільйонні заплати та бонуси – обкрадання військових перейшло на офіційний рівень під лицемірними гаслами.

Очевидно, це зв`язано з тим, що інтереси військовослужбовців та ветеранів ЗС України нікому захищати на державному рівні. Для прикладу, бувший ТВО Президента Турчинов  (“професійний український революціонер”) сміється із минулих фото з людьми, яких тепер називає найбільшими корупціонерами в Україні;  Президент України Порошенко – бізнесмен-мільярдер із “солодкого бізнесу”; Голова КМУ Гройсман – син власника вінницького базару “Юність”, з 10-го класу був директором ринку і лише після 30-ти років закінчив заочно МАУП; нинішній міністр соцполітики Рева – сусід Гройсмана і його заступник на базарі; міністр оборони України Степан Полторак і його заступник прийшли до ЗС України із внутрішніх військ;  і т.п.

На сайті Кабінету міністрів України розміщена постанова №103 Гройсмана з інформацією  про перерахунок пенсій “особам, які звільнені з військової служби” (хамовито-зверхнє звернення), та деяким іншим категоріям “осіб.” Розгляд цієї постанови показує, що Гройсман абсолютно нахабно і непрофесійно примітивував наявні надбавки військовим при обчисленні пенсій, які існували до цього.

 

Урядовим рішенням Гройсмана передбачено набрання чинності з 1 березня 2018 р. постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 р. № 704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб”, та визначено порядок перерахунку і виплати пенсій, що призначені згідно із Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Згідно урядової постанови Гройсмана, військовослужбовцям та деяким іншим особам перерахунок пенсій здійснюватиметься примітивізовано-спрощено, із урахуванням лише трьох складових грошового забезпечення, визначеного на 1 березня 2018 року – окладу за посадою, військовим (спеціальним) званням та надбавки за вислугу років. При цьому, не враховуються раніше встановлені надбавки за обмеження прав воєнних у зв`язку із виконанням таємних робіт, за науковий ступінь і вчене звання, з 90% до 50% знижені максимальна надбавка за вислугу років, ін. Пенсія висококваліфікованих ветеранів військової служби України з вислугою більше 25 років залишається на рівні не більше $200…$300 на місяць, що значно нижче ніж в інших країнах. 

Виплата перерахованих пенсій здійснюватиметься поетапно, починаючи з 1 січня 2018 року у таких розмірах:

з 1 січня 2018 р. — 50 відсотків;

з 1 січня 2019 р. по 31 грудня 2019 р. — 75 відсотків;

з 1 січня 2020 р. — 100 відсотків суми підвищення пенсії, визначеного станом на 1 березня 2018 року.

Як видно, Гройсман і його помічники та Порошенко планують, що хтось поверне військові пенсії ветеранам військової служби до рівня Януковича (кінець 2013 року) лише у 2020 році… Ймовірно, вони передбачають, що після фактичного пограбування людей будуть проживати у гарних країнах і спілкуватися з органами правосуддя України через телевізор, як і вигнаний ними Янукович чи недавній спонсор Коломойський. 

Для колишніх працівників міліції перерахунок пенсій здійснюватиметься із урахуванням грошового забезпечення поліцейського за січень 2016 р., визначеного відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р. № 988. Сума перерахованих пенсій для виплати за період з 1 січня 2016 р. по 31 грудня 2017 р. обчислюється органами Пенсійного фонду України станом на 1 січня 2018 р. та виплачується після виділення коштів на їх фінансування з державного бюджету в такому порядку:

з 1 січня 2019 р. по 31 грудня 2019 р. — щомісяця окремою сумою у розмірі 50 відсотків різниці між місячним розміром підвищеної пенсії та місячним розміром отриманої особою пенсії за період з 1 січня 2016 р. по 31 грудня 2017 року;

з 1 січня 2020 р. — щомісяця окремою сумою у розмірі 100 відсотків різниці між місячним розміром підвищеної пенсії та місячним розміром отриманої особою пенсії за період з 1 січня 2016 р. по 31 грудня 2017 р. та до забезпечення повної виплати розрахованої суми.

Органи Пенсійного фонду здійснюватимуть перерахунок пенсій на підставі довідок про складові оновленого грошового забезпечення, що враховується для перерахунку пенсій, які будуть видані відповідними міністерствами та відомствами.

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 21 лютого 2018 р. № 103
Київ

Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб

Відповідно до частини четвертої статті 63 Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Перерахувати пенсії, призначені згідно із Законом України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (далі — Закон) до 1 березня 2018 р. (крім пенсій, призначених згідно із Законом особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) та поліцейським), з урахуванням розміру окладу за посадою, військовим (спеціальним) званням, відсоткової надбавки за вислугу років за відповідною або аналогічною посадою, яку особа займала на дату звільнення із служби (на дату відрядження для роботи до органів державної влади, органів місцевого самоврядування або до сформованих ними органів, на підприємства, в установи, організації, вищі навчальні заклади), що визначені станом на 1 березня 2018 р. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 р. № 704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб” (Офіційний вісник України, 2017 р., № 77, ст. 2374).

2. Виплату перерахованих відповідно до пункту 1 цієї постанови підвищених пенсій (з урахуванням доплат до попереднього розміру пенсій, підвищень, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством (крім підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, що визначені законом) проводити з 1 січня 2018 р. у таких розмірах:

з 1 січня 2018 р. — 50 відсотків;

з 1 січня 2019 р. по 31 грудня 2019 р. — 75 відсотків;

з 1 січня 2020 р. — 100 відсотків суми підвищення пенсії, визначеного станом на 1 березня 2018 року.

3. Перерахувати з 1 січня 2016 р. пенсії, призначені згідно із Законом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) за прирівняною посадою з розміру грошового забезпечення поліцейського, враховуючи відповідні оклади за посадою, спеціальним званням, відсоткову надбавку за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення (надбавки, доплати, підвищення) та премії в розмірах, установлених законодавством, з якого було сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, за січень 2016 р. відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 листопада
2015 р. № 988 “Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції” (Офіційний вісник України, 2015 р., № 96, ст. 3281). Розмір премії визначається у середніх розмірах, що фактично виплачені за відповідною посадою (посадами) поліцейського за січень 2016 року.

Виплату перерахованих відповідно до абзацу першого цього пункту пенсій (з урахуванням доплат до попереднього розміру пенсій, підвищень, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством (крім підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, що визначені законом) особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) проводити з 1 січня
2018 року. Сума перерахованих пенсій для виплати за період з 1 січня
2016 р. по 31 грудня 2017 р. обчислюється органами Пенсійного фонду України станом на 1 січня 2018 р. та виплачується після виділення коштів на їх фінансування з державного бюджету в такому порядку:

з 1 січня 2019 р. по 31 грудня 2019 р. — щомісяця окремою сумою у розмірі 50 відсотків різниці між місячним розміром підвищеної пенсії, розрахованої відповідно до абзацу першого цього пункту, та місячним розміром отриманої особою пенсії за період з 1 січня 2016 р. по 31 грудня 2017 року;

з 1 січня 2020 р. — щомісяця окремою сумою у розмірі 100 відсотків різниці між місячним розміром підвищеної пенсії, розрахованої відповідно до абзацу першого цього пункту, та місячним розміром отриманої особою пенсії за період з 1 січня 2016 р. по 31 грудня 2017 р. та до забезпечення повної виплати розрахованої суми.

4. У разі коли внаслідок перерахунку пенсій, передбаченого цією постановою, розміри пенсій звільненим із служби військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію згідно із Законом, є нижчими, зберігаються розміри раніше призначених пенсій.

5. Перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ (міліції) відповідно до пункту 3 цієї постанови проводиться на підставі довідок про розміри грошового забезпечення, поданих Міністерством внутрішніх справ органам Пенсійного фонду України до набрання чинності цією постановою, або довідок, додатково оформлених та поданих відповідно до Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2008 р., № 45 (Офіційний вісник України, 2008 р., № 12, ст. 301).

6. Внести зміни до постанов Кабінету Міністрів України, що додаються.

7. Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Міністерству інфраструктури, Міністерству юстиції, Державній службі з надзвичайних ситуацій, Службі безпеки, Службі зовнішньої розвідки, Адміністрації Державної прикордонної служби, Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державній фіскальній службі, Національній гвардії, Управлінню державної охорони після набрання чинності цією постановою забезпечити оформлення та подання до органів Пенсійного фонду України довідок про розміри грошового забезпечення, визначені в пункті 1 цієї постанови, відповідно до Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2008 р. № 45.

8. Міністерству соціальної політики разом з Пенсійним фондом України забезпечити проведення перерахунків пенсій, передбачених цією постановою.

Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН

Інд. 73



Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

3 коментарі “Гройсман у Постанові №103 КМУ закріпив пограбування ветеранів військової служби України”

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 27 грудня 2017 р. № 1052
Київ

Про внесення зміни до пункту 10 постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 р. № 704
3499
поширень
Кабінет Міністрів України постановляє:

Внести зміну до пункту 10 постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 р. № 704 “Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб” (Офіційний вісник України, 2017 р., № 77, ст. 2374), замінивши цифри “2018”
цифрами “2019”.

Прем’єр-міністр України В. ГРОЙСМАН

Інд. 73

Політики, які у суспільстві називають “сценою Майдану” у 2013-2014 році організували розгром органів державної влади і системи управління, що дозволило вперше в історії України після 1991 року достатньо успішно здійснити військову агресію проти України.

Фактично, “сцена майдану” замість  агресора здійснила роботу по знищенню органів державного влади, розколу суспільства, активації сепаратистських настроїв, налаштуванню органів правопорядку проти нової влади – як важливої передумови агресії.

Свою некомпетентність як менеджерів державного управління Турчинов, Яценюк, Гройсман, Парубій, Порошенко і їх компанія намагаються перекласти на всіх, у тому числі на воєнних… 

Як може бути таке, що у найбільшій за площею та шостій за населенням країні Європи, у військових та ветеранів військової служби одне з найменших у світі грошове утримання? Чому одночасно із вказаним, у столиці України та в інших великих містах,  поруч із органами законодавчої та виконавчої влади є одна з найбільших у світі концентрація дорогих авто? 

Военные на службе и пенсии в РФ получают в 1,5…3 раза больше чем в Украине. Сужe по нескольким известным примерам, есть также реалистичные примеры в соцсетях. За это Порошенка, Яценюка, Турчинова, Гройсмана, Розенка, Реву, Розенка нужно лишить всего имущества (национализировать) и судить как людей, которые позволили Путину реализовать свой сценарий войны против Украины и сбросить украинцев впропасть нищеты.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!