Категорії
Загальне

#ЗЕ команда менеджерів Укроборонпрому гальмує його розвиток

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

443 одиниці нового, модернізованого та відремонтованого озброєння та військової техніки передали замовникам підприємства-учасники ДК “Укроборонпром” в рамках виконання державних контрактів та експортних договорів у першому півріччі 2020 року.

Зокрема, за два квартали поточного року замовники отримали 32 одиниці нової та 272 одиниці відремонтованої бронетехніки; 6 відновлених одиниць авіаційної техніки; майже сотню одиниць високоточної зброї та боєприпасів; 42 одиниці різних видів радіолокаційної техніки, радіозв’язку та іншої спеціальної техніки.

Окрім того, у першому півріччі 2020 року судноремонтні підприємства Концерну відремонтували три малих броньованих артилерійських катери та один десантний.

У підсумку, попри особливий режим роботи, введений в ДК “Укроборонпром” у березні у відповідь на надзвичайну ситуацію з коронавірусом в Україні, підприємства Концерну виконали 95% виробничого плану першого півріччя та реалізували продукції на суму 12,8 млрд грн. Для порівняння, у 2019 році за цей же період було реалізовано продукції на суму 12,9 млрд. грн.

Бронетанкові підприємства Концерну за перші 6 місяців роботи у 2020 році виконали 99% плану з виготовлення ОВТ та реалізували продукції на суму 3,3 млрд грн, що втричі більше обсягів минулого року – у 2019 було реалізовано продукції на 933 млн грн.

Також більше, ніж у першому півріччі 2019 року підприємства Концерну реалізували радіолокаційної техніки та спецпродукції для радіозв’язку. Так, у 2019 було реалізовано всіх видів цієї продукції на 640 млн грн, а у 2020 році – на 700 млн грн.

Обсяг реалізованої продукції авіабудівними підприємствами Концерну склав 53 млн грн, що майже дорівнює аналогічному періоду 2019 року.

Високоточної зброї та боєприпасів у першому півріччі 2020 року було реалізовано підприємствами УОП на 24 млн грн, що навіть на 3% більше від плану.

Другий квартал першого півріччя 2020 року підприємства Концерну відпрацювали в “особливому режимі” – частковому простої або позмінній роботі з мінімальною кількістю працівників, задіяних у виконанні виробничих планів та контрактів.

Окрім національного карантину на виробничі показники оборонних підприємств Концерну у першому півріччі також вплинуло затвердження державного оборонного замовлення із затримкою у 3 місяці, і, відповідно, запізна контрактна кампанія – підприємства оборонпрому почали отримувати перші аванси за контрактами тільки наприкінці квітня. По-друге, введення основними партнерами України у сфері ВТС карантинних заходів призвели до скасування всіх виставкових заходів, офіційних візитів, випробувань, приймально-здавальних робіт, що вплинуло на обсяги реалізованої продукції на експорт.

Водночас, за підсумками першого півріччя “Укроборонпром” отримав 14,4 мільярдів гривень чистого доходу, що майже так само, як в минулому році; і 480 млн грн чистого прибутку, що на 7% краще показників минулого року. При цьому, рентабельність EBITDA збільшилася майже вдвічі – до 14% у 1 кварталі 2020 порівняно з 8% за цей же період 2019.

Дана інформація розміщена на сайті ДК Укроборонпрому. З неї витікає, що нинішня #ЗЕ команда  менеджерів Укроборонпрому фактично загальмувала розвиток підприємств Укроборонпрому, адже очевидно, що якби Укроборонпромом керували менеджери Петра Порошенка, то економічні прибутки були б значно вищими.

Дивно, що на сайті державного концерну Укроборонпром, його нинішні керівники виглядають дуже щасливими (див. нижче)… Сторінка про Наглядову раду ДК Укроборонпром видалена з сайту, звернення до неї видає помилку #404. Дивно, що зображення на сайті поважної організації Укроборонпром навіть не відображаються у вигляді галереї, а кожне зображення необхідно відкривати і закривати окремо, з їх робочими IT-назвами…Якщо ця команда навіть не спроможна вивести зображення на своєму сайті у формі галереї, то що можна чекати від цих менеджерів в Укроборонпромі?

Айварас АБРОМАВИЧУС

З 2014 по 2016 роки – Міністр економічного розвитку і торгівлі України

12 червня 2019 року Указом Президента України №№402/2019 призначений членом Наглядової ради ДК “Укроборонпром”, згодом був обраний її Головою

30 серпня 2019 року Указом Президента України №641/2019 призначений на посаду Генерального директора ДК “Укроборонпром”

ДИРЕКТОРАТ

 

БОНДАР Роман 

Заступник Генерального директора з трансформації

Експерт з розвитку лідерства та побудови ефективних організацій. Більше 15-ти років займається пошуком керівників вищої ланки і організаційними перебудовами великих українських і міжнародних компаній

Член та співзасновник UCGA – Української академії корпоративного управління (Ukrainian Corporate Governance Academy) та Інституту цифрової трансформації – організацій, створених для розвитку та промоції корпоративного управління і цифрової трансформації. У минулому – керуючий партнер міжнародної компанії Odgers Berndtson Ukraine

Призначений наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 19 вересня 2019 року

Приймальня: +380 (44) 458-46-81

 

МОРОЗОВ Михайло 

Заступник Генерального директора з маркетингу та збуту

У 2002-2004 роках працював на ДП “Прогрес”

2004-2005 рр. – перший заступник ДК “Укрспецекспорт”

Надалі зосередився на роботі в приватних структурах, а останні 10 років працював на посаді генерального директора Istil Group

Призначений наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 11 жовтня 2019 року

Приймальня: +380 (44) 586-24-37

 

ФЕДОРЧУК Даніїл 

Директор з правових питань

Кандидат юридичних наук, доцент, директор юридичного департаменту Антимонопольного комітету України

Багато років працював у юридичних компаніях, зокрема Beiten Burkhardt

Призначений наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 16 жовтня 2019 року

Приймальня: +380 (44) 586-24-79

 

ІВАНЮТА Сергій 

Заступник Генерального директора з фінансово-економічних питань

За роки трудової діяльності працював в АКБ “Укрсоцбанк”, ПАТ “Крафт Фудз Україна”, був фінансовим директором ряду компаній, зокрема в ПАТ “Укргазвидобування”

У 2016-2017 роках очолював Банкнотно-монетний двір Національного банку України

Призначений наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 30 вересня 2019 року

Приймальня: +380 (44) 458-46-65

 

ВАСИЛЬЄВА Надія 

Заступник Генерального директора з інновацій

Кандидат економічних наук, магістр міжнародного права, закінчила аспірантуру з маркетингу британського CIM та здобула EMBA

Є випускницею американського МІТ з програми цифрової трансформації

Була Генеральним директором “Майкрософт Україна”

Призначена наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 13 листопада 2019 року

 

НАЙЄМ Мустафа-Масі

Заступник Генерального директора з питань взаємодії з органами державної влади

Народний депутат України VIII скликання, політик, журналіст.

Навчався у Київському політехнічному інституті та КНУ ім. Тараса Шевченка.

Призначений наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 11 листопада 2019 року.

 

ФОМЕНКО Ігор 

Заступник Генерального директора з виробництва

Отримав ступінь MBA в Institute of International Business Relations (Німеччина), пройшов курси Executive Education в Harvard Business School та INSEAD

Працював на Луганському акумуляторному заводі, Луганському станкобудівному заводі, який було реорганізовано та перетворено в Луганський патронний завод. Обіймав керівні посади на Луганському патронному заводі, у Холдинговій компанії АвтоКрАЗ, Corum Group, ICDI Group

Призначений наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 22 листопада 2019 року.

 

КРАВЧЕНКО Денис 

Заступник Генерального директора з суднобудування та морської техніки 

Працював на ДП “НВКГ “Зоря”-”Машпроект”, потім керував департаментом промисловості та енергетики “Schneider Electric”

Навчався в UNC Kenan-Flagler Business School (США)

Призначений наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 25 листопада 2019 року.

БІГУН Надія 

Директор із закупівель

Працювала у сфері телекомунікаційних послуг, у команді Prozorro в Міністерстві економічного розвитку, Укрпошті та ДП Прозорро та ДП “Медичні закупівлі України”.

Призначена наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 19 вересня 2019 року.

 

БУШУЄВ Костянтин

Заступник Генерального директора з безпеки

Працював в Національній поліції України
Призначений наказом Генерального директора ДК “Укроборонпром” від 8 січня 2020 року

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!