Категорії
Загальне

Про контрабанду, олігархів, війну і майбутній візит Президента США Байдена

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Президент України Володимир Зеленський на сайті Адміністрації Президента України опублікував звернення до українців, у якому виклав інформацію про контрабанду, російську війну і майбутній візит Президента США Байдена.

Президент України підкреслив, що контрабанда – це економічний тероризм проти України. За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, що недоотримав державний бюджет. З них понад 100 мільярдів – внаслідок неефективної роботи митниці.

Сьогодні, вперше в історії України, запроваджені персональні санкції, зокрема заблоковані активи та майно осіб, яких, за аналітичними даними СБУ, Апарату РНБОУ, можна назвати топ-десяткою української контрабанди. Президент вказав, що боротьба з контрабандою буде продовжена, сьогодні – це перша десятка, але точно не остання.

Крім того, відсторонено від роботи десятки посадовців митних органів. А ще влада готує законодавчі зміни, наслідком яких буде криміналізація недостовірного митного декларування.

Далі. На виконання рішення РНБОУ від 19 лютого відбулося повернення стратегічного нафтопроводу, незаконно відчуженого у держави. У процесі передачі виявилося, що протягом 2017-2019 років було знищено майже 400 кілометрів нафтопроводу. Це диверсія, наслідком якої будуть кримінальні справи та кримінальна відповідальність. Причетним до цього особам Президент Зеленський сказав коротко, цитатою з відомої комедії: «Ваше дело – труба!»

Також презентовано Центр протидії дезінформації, який уже розпочав свою роботу. Він стане інформаційним щитом України і зробить усе, щоб «чорна п’ятниця» настала для всіх пропагандистів та інформаційних диверсантів як зовні, так і всередині країни.

Насамкінець про найважливіше – щодо ситуації на Донбасі.

Збереження режиму повного припинення вогню є запорукою продовження важких, але дуже необхідних переговорів у Мінському та Нормандському форматах. Укотре Володимир Зеленський наголосив – наша армія здатна дати відсіч будь-кому. І це посилює наші позиції для врегулювання ситуації дипломатичним шляхом, який обрала Україна для реінтеграції тимчасово окупованих територій та повернення наших людей.

На цьому шляху ми маємо повну та незмінну підтримку міжнародних партнерів, зокрема Європи та Сполучених Штатів Америки. І одним з підтверджень цього є розмова, яку провів Президент України Володимир Зеленський з Президентом Сполучених Штатів Джо Байденом, в процесі якої детально обговорена ситуація на Донбасі, а Президент Байден запевнив, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії.

Згадавши події 6 січня у США, Президент Байден відзначив, як важливо США та Україні сьогодні захищати демократію в наших державах. Особливо коли загрозу їй становить значна кількість олігархів, які зацікавлені у дестабілізації та послабленні державних інституцій. Було відзначено та підтримано втілення й продовження реформ в Україні, зокрема антикорупційної, судової та реформи Конституційного Суду. За словами Президента Байдена, у питаннях боротьби з корупцією США та Україна – брати по зброї.

У розмові Президентів обговорена справедлива участь США у Кримській платформі та майбутній візит Президента Байдена в Україну.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!