Категорії
Загальне

Результати Авдіївської оборонної операції

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Бої за Авдіївку були на всіх шпальтах, події в місті сколихнули всю Україну. Відважні захисники стояли до останнього, але врешті відійшли на інші позиції. Українські воїни розповіли, що насправді відбувалося у новому місті-привиді, знищеному  артилерією окупантів та їх КАБами, фосфорними бомбами. Характерним для російських окупантів в Авдіївці було використання до 60-ти керованих авіабомб вагою по тонні. Безпосередньо в наступальних діях проти українських захисників окупанти використали орієнтовно в 7 разів більші сили. За достовірними оцінками, це були сили і засоби двох російських армій (41-ша і 2-га армії), 35-та, 55-та, 54-та, 15-та, 21-ша, 31-ша, 114-та бригади.

За 4 місяці активної фази Авдіївської оборонної операції (10.10.23 …17.02.24 р.) року на Авдіївському напрямку загальні втрати окупаційних російських військ склали:

  • особовий склад – 47 186 осіб
  • танки – 364
  • артилерійські системи – 248
  • бойові бронемашини – 748
  • літаки – 5

Командувач українських сил оборони генерал Тарнавський подякував кожному воїну – за стійкість, мужність та героїзм, за кожного знищеного окупанта, за кожен спалений танк та бронемашину. Українські військові – це саме цінне, що є в Україні.

На думку Жозепа Борреля, який очолює європейське зовнішньополітичне відомство, ситуація на полі бою в Україні може вирішиться через 3 місяці. Він закликав прискорити постачання військової допомоги, а також нагадав, що рішення про передачу винищувачів F-16 ухвалюють уже 2 роки. Ситуація на фронті могла прийняти інший сценарій, якби передачу затвердили раніше, вважає очільник європейського зовнішньополітичного відомства. Він зазначив, що у союзників і партнерів України багато стратегій, але занадто мало дій. Він заявив про важливість протистояння геополітичним викликам, перед яким опинилася Європа сьогодні. Вони пов’язані, на його думку, з тим, що відбувається в Україні, секторі Газа, на території глобального Півдня, а також у сфері європейської обороноздатності

Швидке закінчення війни з поверненням Україні всіх окупованих територій життєво вигідно всіv країнам Європи і Євразії, а швидке прийняття України в Євросоюз і в НАТО – це мир і процвітання для всіх.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

2 коментарі “Результати Авдіївської оборонної операції”

Цель российской контртеррористической операции наглядно написал на руинах в Авдеевке один российский оккупант, который потом попал в плен к украинцам: “Хохлы, вам никто не разрешал хорошо жить!!!”. Т.е. цель Путина – опустить быт украинцев ниже гораздо ниже российского болота на десятилетия и захватить побольше украинских земель. Китайцы приходят на российские земли и делают для россиян невыносимые условия жизни. Поэтому Пуктин уничтожает всех россиян на землях для китайцев, которым не нужно российское население. Китайцы презирают инородцев – посмотрите как они содержат уйгуров, монголов во внутренней Монголии и т.п.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!