Категорії
Загальне

Російська воєнна агресія проти України дала старт активній державній підтримці кінематографу в Україні

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Всім в Україні добре відомі особливості мега ресурсної підривної російської пропаганди ще з часів Ульянова-Леніна, Сталіна, Хрущова, Брежнєва і раніше, – за царів Російської імперії. Засилля російської пропаганди в Україні, у тому числі через відеофільми і мультфільми для дорослих і дітей стало важливим чинником можливості реалізації захоплення російським агресором помітної частини української території під лицемірними гаслами НЕ “русского” НЕ “мира”.

На жаль, лише російська гібридна воєнна агресія проти України викликали деякий розвиток державного кінематографу і змусила нинішній  Уряд України почати програму підтримки вітчизняної кіноіндустрії, фінансування якої цього року становить 1 млрд грн. За інформацією Національного промислового  порталу це дозволило реалізувати десятки цікавих культурних проектів і активно розпочати знімальний процес із залученням митців світового рівня.

Глава Уряду Гройсман відвідав знімальний майданчик стрічки «Захар Беркут», яка за задумом авторів стане наймасштабнішим кінопроектом за останні 40 років. Знімальний процес відбувається за прямої підтримки держави: 50% бюджету картини профінансовано коштами Державного агентства з питань кіно. 

До цього кіно і мультфільми українського походження чи про Україну часто фінансувався через російські джерела під різними прикриттями і використовувався для викривлення української  історії і ментальності, викладання їх з російських позицій, тощо. На жаль, лише війна привела до розуміння українськими чиновниками необхідності підтримки фінансування українського кінематографу з державних джерел.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Один коментар до “Російська воєнна агресія проти України дала старт активній державній підтримці кінематографу в Україні”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!