Категорії
Загальне

Україна і Турція мають спільні ініціативи у-понад 60-ти спільних воєнних проектах

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

У 21-му столітті Україні з Туреччиною нічого ділити, проте є широкі сфери для спільної співпраці в економіці, у військовій сфері, – адже обоє країн мають непрості воєнно-політичні ситуації на своїх кордонах.

Як повідомила прес-служба державного концерну “Укроборонпром”, його керівники і представники компанії “Укрспецекспорт” з його складу 29.05.2020 року провели  робочу телеконференцію з керівниками Директорату оборонної промисловості Туреччини, під час якої обговорили ключові ініціативи з-понад 60 спільних проектів, що нині реалізуються у співпраці українських та турецьких підприємств у сфері військово-технічного співробітництва.

Зокрема, мова йшла про реалізацію діючих контрактів на поставку продукції військового призначення та плани щодо подальшого поглибленого співробітництва: перспективу локалізації виробництва як в Україні, так і Туреччині, та створення нових спільних підприємств.

Сторони домовилися провести наступну спільну зустріч із зазначених питань та пріоритетних проектів оффлайн – наприкінці червня у Стамбулі, Туреччина.

Участь у телеконференції взяли: д-р Ісмаїл Демір, президент Директорату оборонної промисловості Туреччини, віце-президенти, керівник департаменту міжнародного співробітництва та начальник управління розвитку підсистем Президентства, а також Айварас Абромавичус, генеральний директор ДК “Укроборонпром”, Михайло Морозов, заступник генерального директора з маркетингу та збуту, Вадим Ноздря, директор компанії “Укрспецекспорт”, команда авіаційного управління Укроборонпрому та працівники державної компанії “Івченко-Прогрес”.

Довідково:

Директорат оборонної промисловості Туреччини (Presidency of Defence Industries, SSВ) – є відповідальним за розвиток оборонної промисловості Туреччини та забезпечення модернізації Турецьких збройних сил, підпорядковується безпосередньо Президенту Турецької Республіки. Голова Директорату оборонної промисловості – Президент SSВ Ісмаїл Демір. SSВ є головним розпорядником бюджетних коштів, виділених для оборонної промисловості, і відповідальним за забезпечення Збройних сил Туреччини усіма видами озброєння, військової та спеціальної техніки.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!