П’ята зустріч міністрів оборони країн-партнерів України

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share
Як не намагається ворог розсварити Україну з країнами Євроcоюзу, з США, Канадою і світом, скільки грошей не витрачає на просування своєї пропаганди, на проведення антиукраїнських заходів, міжнародні партнери України не лише не припиняють підтримку, але й урізноманітнюють її та переводять на постійну основу.
8 вересня Естонія, Латвія, Литва та Польща прийняли рішення про недопущення на свою територію росіян навіть з шенгенськими візами, виданими в інших країнах, а в Україну з візитом прибув Держсекретар США Ентоні Блінкен, який повідомив про наміри Конгресу США виділити $2,2 млрд довгострокових інвестицій для зміцнення безпеки України та наших 18 сусідів, зокрема союзників НАТО й інші регіональних партнерів з безпеки.
Та найбільш показовим і резонансним заходом цього осіннього дня стала п’ята чергова зустріч міністрів оборони країн-партнерів України.
Істеричні воплі з Москви після Рамштнайна-5 свідчать, що всі потуги Росії знову зведені нанівець. Вже при відкритті заходу міністр оборони США Ллойд Остін анонсував передачу Україні чергового пакету військової допомоги на $675 млн, зокрема 105-мм гаубиць, артилерійських боєприпасів, броньованих машин, протитанкових систем, набоїв і різноманітного обладнання.
Досвід останніх місяців показує, що ці сотні мільйонів допомоги вже скоро перетворяться на мільярдні втрати для РФ. Загалом це означає постійну “бавовну” на ворожих складах, техніку із Z-маркуванням, що палатиме вздовж доріг, якими вороги демонструють свою “добру волю”… І це без урахування втрат особового складу агресора, який нещодавно влаштував свій 50-тисячний аншлаг на концерті кобзона.
І не лише ж США анонсували свою підтримку.
Норвегія передає Україні 160 ракет Hellfire разом із пусковими установками та системами лазерного наведення.
Німеччина разом із Нідерландами забезпечуватимуть навчальні програми для українських військовослужбовців та постачатимуть генератори, намети й зимове спорядження. У відповідь скептикам Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт запевнила, що обіцяна раніше техніка прибуде в Україну вже найближчим часом. Зокрема, зенітні самохідні установки Gepard та броньовані мостоукладачі Biber.
Цивілізований світ гуртується навколо України і вибудовує системну роботу щодо стримання російської агресії та відновлення територіальної цілісності України. Підтримка з боку партнерів враховує не лише поточні завдання Збройних Сил України, але й подальший розвиток подій до Перемоги України і після неї.
Пакет підтримки з боку США, анонсований на Рамштайн-5:
  • 105-мм гаубиці – 4;
  • артилерійські боєприпаси – 36 тис;
  • броньованих колісних машин Humvee – 100;
  • набої до стрілецької зброї – 1,5 млн;
  • протитанкові системи – понад 5000;
  • протитанкові 155-мм дистанційні міни (RAAM) – 1000;
  • броньовані медичні автомобілі – 50;
  • додаткові набої для реактивних систем залпового вогню HIMARS;
  • додаткові високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARM);
  • додаткові гранатомети та стрілецька зброя;
  • прилади нічного бачення та інше польове обладнання.
  • Більше див. на Fb-сторінці  СтратКом ЗСУ / AFU StratCom

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!