Категорії
Загальне

Духовний лідер православного світу Вселенський патріарх Варфоломій засудив Московський патріархат за його участь у війні проти України

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Вселенський патріарх Константинопольський Варфоломій IПро це повідомляє Reuters.

«Церква та державне керівництво в Росії співпрацювали у злочині агресії та розділили відповідальність за скоєні злочини, як-от шокуюче викрадення українських дітей», — заявив Вселенський патріарх Варфоломій.

Він також наголосив на необхідності припинення злочинних дій, які здійснює релігійна установа.

«Наш міжрелігійний діалог має зосередитися на способах протистояти та нейтралізувати здатність керівництва Московського Патріархату підривати єдність і теологічно легітимізувати злочинну поведінку», — сказав Варфоломій.

У 2019 році Вселенський патріарх Варфоломій визнав відроджену Православну церкву України. Він тоді також зазначив, що влада РФ використовує власну церкву як «інструмент для досягнення своїх стратегічних цілей».

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав видав ордер на арешт Путіна та уповноваженої Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні людей з території України в РФ.

Раніше Генпрокурор України Андрій Костін повідомив, що росіяни насильно депортували з окупованих регіонів понад 16 тисяч українських дітей.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Підтримайте нас поширенням запису!