Категорії
Загальне

Міністр оборони Андрій Таран уклав прямі угоди на постачання і виробництво турецьких корветів і БПЛА, ін.

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Міністр оборони України Андрій Таран вперше в історії уклав прямі зовнішньоекономічні угоди на товари військового призначення Міністерства оборони України з турецькими компаніями. Ця подія відбулась під час візиту до України турецької делегації на чолі з Президентом Директорату оборонної промисловості Турецької Республіки Ісмаїлом Деміром.

Важливою стала  угода з турецькими компаніями про передачу технологій та виробництво корветів і ударних безпілотних авіаційних комплексів для потреб Збройних Сил України.

Андрій Таран передав членам турецької делегації високу оцінку Президента України Володимира Зеленського оперативних кроків з реалізації домовленостей, досягнутих під час його недавнього візиту до Туреччини. Глава держави, повідомив Міністр, сподівається, що підприємства українського оборонного комплексу отримають потужний імпульс для розвитку за рахунок турецьких технологій та інвестицій.

У свою чергу, Ісмаїл Демір наголосив, що Туреччина і Україна мають дуже багато спільних напрямків співробітництва у оборонній галузі. Швидкість переходу від домовленостей до практичної взаємодії, за його словами, вселяють надію на її вагомий обопільно вигідний результат.

У жовтні Міністр оборони України Андрій Таран та Президент Директорату оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір, підписали Меморандум, де, зокрема, було окреслено наміри започаткувати й імплементувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, безпілотних літальних апаратів та всіх видів турбінних двигунів. Тоді ж підписана Рамкова військова угода між Кабінетом Міністрів України та Урядом Турецької Республіки.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!