Про програму партнерства штату США Каліфорнія з Україною у воєнній сфері

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

В рамках Програми партнерства між Україною та Каліфорнією (California – Ukraine State Partnership Program) відбулася робоча зустріч представників апарату військових аташе при Посольстві України в США з делегацією Національної гвардії штату Каліфорнія. Про це повідомляє сайт Міністерства оборони України.

Населення США ~ 328 млн. людей, населення найбільшого штату Каліфорнія (США) ~ 40 млн. людей – майже таке як  населення України ~ 42 млн. людей. Тобто, населення Каліфорнії має приблизно таку ж чисельність як населення України.

Американську делегацію очолював начальник управління планування та політики (J5) Національної гвардії штату Каліфорнія полковник Річард Міфсуд, українську – аташе з питань оборони генерал-майор Борис Кременецький. У заході також взяв участь начальник управління планування та політики (J53) Бюро Національної гвардії США полковник Матью Уенте.

В ході переговорів американську сторону було ознайомлено з безпековою ситуацією в Україні, зокрема в районі проведення операції Об’єднаних сил, станом та ходом оборонної реформи в Україні та пріоритетах співробітництва з НАТО, США та іншими партнерами.

Українська сторона висловила вдячність за допомогу та підтримку, яку надають США та Національна гвардія штату Каліфорнія щодо підвищення спроможностей Збройних Сил України.

Також були обговорені питання подальшого співробітництва Збройних Сил України з Національною гвардією штату Каліфорнія у 2021 році в галузях освіти і підготовки, проведення спільних навчань, обміну досвідом, логістики та підготовки сержантського складу, кіберзахисту, розвитку стратегічних комунікацій.

Американська делегація підтвердила чітку налаштованість активізувати військове співробітництво зі Збройними Силами України, а також передала щирі вітання з нагоди Дня Збройних Сил України від командувача Національної гвардії штату Каліфорнія генерала Девіда Болдвіна.

В рамках зустрічі сторони домовились про продовження виконання Плану військового співробітництва між ЗС України та Національною гвардією штату Каліфорнія на 2019 – 2021 роки за більш ніж 10-ма напрямками.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Один коментар до “Про програму партнерства штату США Каліфорнія з Україною у воєнній сфері”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!