Категорії
Загальне

Боже, поможи Україні. Москва проти Різдва в історії.

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Різдво — це щорічне свято в пам’ять про народження Ісуса Христа, яке відзначається переважно 25 грудня як релігійне та культурне свято серед мільярдів людей у ​​всьому світі. Це центральне свято християнського літургійного року, йому передує сезон Адвенту або Різдвяного посту та починається сезон Різдва, який історично на Заході триває дванадцять днів і досягає кульмінації в Дванадцяту ніч. Різдво є державним святом у багатьох країнах, святкується більшістю християн, а також культурно багатьма нехристиянами і формує невід’ємною частиною святкового сезону, організованого навколо нього. Традиційне оповідання про Різдво, описане в Новому Завіті , відоме як Різдво Ісуса , говорить, що Ісус народився у Віфлеємі відповідно до месіанських пророцтв. Коли Йосип і Марія прибули до міста, у заїжджому дворі не було місця, тож їм запропонували стайню , де незабаром народилося Немовля Христос , а ангели сповістили цю новину пастухам, які потім поширили інформацію.

Для християн головною метою святкування Різдва вважається віра в те, що Бог прийшов у світ у формі людини, щоб спокутувати гріхи людства, а не знати точну дату народження Ісуса. Тому в Різдво Христове 2023 (Україна) субота, 7 січня; дата державного свята: понеділок, 26 грудня.

За державного атеїзму московського Радянського Союзу після його заснування в 1917 році святкування Різдва — як і інших християнських свят — було заборонено публічно. Протягом 1920-х, 30-х і 40-х років Ліга войовничих атеїстів заохочувала учнів шкіл проводити кампанії проти різдвяних традицій, таких як Різдвяна ялинка, а також інших християнських свят, включаючи Великдень; замість нього Ліга встановила антирелігійне свято 31 числа кожного місяця. На піку цього переслідування, у 1929 році, на Різдво, дітей у Москві заохочували плювати на розп’яття на знак протесту проти свята. Натомість значення свята та всі його атрибути, такі як ялинка та дарування подарунків, перенесли на Новий рік. Лише після розпаду Радянського Союзу в 1991 році переслідування припинилися, і православне Різдво знову стало державним святом у Росії вперше після семи десятиліть.

Членський білет Союзу військових безбожников.jpg
Абонент члена  “Союза воинствующих безбожников”. Ціль Союзу (Ліги) – пропагування атеїзму та винищення релігії в усіх її проявах

Професор європейської історії Джозеф Перрі писав, що так само в нацистській Німеччині , «оскільки нацистські ідеологи вважали організовану релігію ворогом тоталітарної держави, пропагандисти намагалися применшити — або зовсім усунути — християнські аспекти свята», і що «пропагандисти невтомно пропагували численні нацистовані різдвяні пісні, які замінювали християнські теми расовими ідеологіями режиму».

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!