Категорії
Загальне

Висновки з переговорів Джозефа Байдена і Володимира Зеленського

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Президент України Володимир Зеленський 2.01.2022 р. провів третю за останній час телефонну розмову з Президентом США Джозефом Байденом, яка тривала понад півтори години. Перед цим, 30.12.2021 р. Президент США провів другу за грудень розмову з Президентом РФ Володимиром Путіним

Ключова тема переговорів – ситуація на сході та на кордонах України. Володимир Зеленський привітав активну роль США у її врегулюванні, відзначивши важливість запланованих на січень 2022 року міжнародно-правових заходів.

«Високо ціную підтримку Сполученими Штатами нашої пропозиції провести найближчими днями засідання Комісії Україна – НАТО», – заявив Глава Української держави.

Він висловив подяку за підтримку Президентом США принципу «нічого про Україну без України», а також за готовність американської сторони вжити рішучих заходів у разі здійснення Росією агресії проти нашої держави.

Сторони обговорили кроки, які робить Україна в межах Мінського та Нормандського форматів, і наголосили на важливості подальших дипломатичних зусиль.

«Сьогодні йдеться про майбутнє не лише України, а і європейської безпеки та світового порядку, заснованого на правилах та демократичних цінностях», – зауважив Володимир Зеленський.

Лідери двох держав також обговорили економічні й енергетичні безпекові виклики. Президент України поінформував Джозефа Байдена про поступ економічних реформ у нашій країні та заходи, яких вживають з метою зміцнення стабільності та деолігархізації.

Під час розмови вкотре було підтверджено незмінну підтримку з боку Сполучених Штатів суверенітету й територіальної цілісності України та її євроінтеграційних прагнень.

Оцінки Воєнної партії дій керівництва США, України, КНР і РФ

  1.  Президент США Джозеф Байден щодо України у цілому діє вірно, з урахуванням протидії вступу України в НАТО зі сторони керівництва деяких провідних країн NATO (Німеччина, Франція, ін.). Проте, ця протидія смертельно небезпечна для всіх. США, Канада і Великобританія  мають досвід рятування цих європейських країн від Гітлера і від Сталіна – невже цей досвід забутий?
  2. Вірними є розвиток геополітичного й воєнно-технічного співробітництва України з Великобританією, Турцією, Литвою, Польщею, Румунією, Болгарією та іншими країнами НАТО, захист ключових українських активів від захоплення Китаєм (“МоторСіч”, ін.).
  3. Складним і небезпечним є утримування України у grey-zone (сірій зоні), тобто у стані “не війна і не мир”. Адже щодо України Росія має загарбницькі цілі з використанням гібридних Сил спеціальних операцій, з мінімальним залученням регулярних військ. Сіра зона визначається як «конкурентна взаємодія між державними та недержавними акторами та всередині них, які знаходяться між традиційною подвійністю війни та миру» визначення командування спеціальних операцій США ). У будь-який час такий конфлікт може привести до взаємного знищення України Росією і Росії Україною несиметричними методами. Від цього постраждають всі сусіди.
  4. Керівництву США життєво необхідно забезпечити вступ України в НАТО у найближчі роки. Це також  життєво необхідно Євросоюзу. Як це не дивно на перший погляд, це також життєво необхідно Росії, яку все більше захоплюють китайці. Для прикладу, улюблений російський міністр Путіна, – Міністр оборони РФ “Сергій Шойгу” є етнічним китайцем (тувинець, а Тува – це китайська провінція у 20-му столітті).
  5. Президент України Володимир Зеленський проводить у цілому вірну, врівноважену зовнішню політику щодо вступу України в НАТО, щодо геополітичного, економічного та іншого співробітництва з країнами НАТО. Проте, результати цієї діяльності поки недостатні, хоча більші ніж у Президента Порошенка та у будь-якого з попередніх Президентів України.
  6. В утриманні України у сірій зоні між офіційною війною і миром, або у стані війни – може бути зацікавлена “нова стара наддержава” КНР, ймовірно, це колишня “монголо-татарська орда”. Керівництво Китаю має населення у 30 раз більше ніж населення України, у 10 раз більше, ніж населення РФ, більше ніж 4 рази більше за США, майже у 3 рази більше ніж населення Євросоюзу. Чисельні китайські добровольчі підрозділи  помогали більшовикам прийти до влади у Росії, а  під час керування Сталіна-Джугашвілі помогали більшовикам утриматися при владі, – ймовірно, щоб зберегти захоплені Росією Сибір, Північ і Далекий Схід як одне ціле для майбутніх поколінь китайців. Путін цілком залежить від геополітичної підтримки зі сторони китайського керівництва, яке нерозривно прив`язало РФ до себе за допомогою китайської міжнародної геополітичної програми “Один пояс, один шлях”.  Китай зацікавлений у ослабленні США, Євросоюзу і НАТО, адже це дозволить йому домінувати у світі.
  7. Явна підтримка Китаєм Росії у війні проти проти України може закінчитися введенням значних різноманітних санкцій проти КНР, який орієнтований на поставку своєї продукції насамперед у країни Заходу.

ЗАГАЛЬНИЙ ВИСНОВОК

Всім життєво вигідно, у тому числі Росії і Китаю, у найближчий рік-два прийняти Україну в НАТО і в ЄС, тому що це закріпить геополітичну рівновагу в Європі і в Євразії, забезпечить умови для стабільного розвитку всіх країн.  З цих же причин Казахстану доцільно вступити в ЄС і в НАТО, інакше його захоплять радикальні ісламські сили, на його території за участю Росії почнеться війна.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!