Категорії
Загальне

Олігархи Медведчук, Новинський, Рабінович – за життя, але проти всіх

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Верховна Рада України прийняла постанову № 2175 про перейменування міста Переяслав-Хмельницький (назва 1943 року) в Переяслав (раніше 907 р.). Українська воєнна партія підтримує прийняте рішення. Таким чином, місту Переяславу повернута історична назва, яка була замінена у радянські часи, коли  у Кремлі використали нагоду визволення Переяславу від гітлерівців загарбників – для перейменування міста. Як видно, це перейменування було безперспективним. У ВР України проти повернення історичної назви місту Переяслав проголосувала лише фракція Медведчука і Рабіновича, яка за оцінкою експертів фінансується Росією, Путіним і фактично підтримує загарбницьку війну путінської Росії проти України. Проте, насправді, гібридна агресія РФ проти України у 21-му столітті підірве основи московської держави тому її життєво необхідно припинити.

Результати голосування за повернення історичної назви місту Переяслав по партіям (фракціям)  такі: 

  • “Слуга народу”: 211- “за”, 0-“проти”;
  • “За життя”: 0- “за”, 13-“проти”;
  • “Європейська солідарність”: 19- “за”, 0-“проти”;
  • “Батьківщина”: 12- “за”, 0-“проти”;
  • “За майбутнє”: 3- “за”, 0-“проти”;
  • “ГОЛОС”: 16- “за”, 0-“проти”;
  • “Позафракційні”: 6- “за”, 0-“проти”.

У Російській Федерації, яка змінила шлях “будівництва комунізму” і атеїстичного суспільства на протилежний шлях будівництва “истинно православного” “русского мира”, також повертають історичні назви своїм містам. Для прикладу: назва Ленінград замінена на Санкт-Петербург, проте не зрозуміло, чому “санкт” (святий), і чому “петербург”, а не “пітербург”, чи “петроград”, чому назва області залишилася: “Ленінградська”. За свою історію московська держава створила дуже багато “гордієвих вузлів”, проте її спроби продовжувати цю справу у 21-му столітті в Україні безперспективні. Варто згадати всесвітню російську революцію під гаслом “Пролетарі всіх країн єднайтесь!”, “Третій Інтернаціонал”, “Організацію Варшавського договору”, “СЭВ”, спільноту “Развивающиеся страны”, ін. Проте, використання в Україні російських “п`ятих колон” у 21-му столітті небезпечне для всіх і воно повинне стати невигідним для Путіна і його оточення.

ДОВІДКА.

Перея́слав (у 1943—2019 роках — Переяслав-Хмельницький; раніше також Переяславль, Переславль Руський) — місто обласного значення на сході Київської області України, районний центр над річкою Трубіж, лівою притокою Дніпра. Одне з найдавніших міст Русі — вперше згадується у 907, було столицею Переяславського князівства. Відстань до Києва — 85 кілометрів.

Ще 2000 року місцева влада спробувала ініціювати повернення місту назви Переяслав. Планували провести місцевий референдум разом з всеукраїнським, але його заблокували комуністи. Ця зміна назви формально не підпадає під закони щодо «декомунізації», проте є важливим кроком загальної дерусифікації України. 14 грудня 2017 року Київська обласна рада підтримала перейменування. Також розглядається питаня про демонтаж пам’ятника на честь 300-річчя Переяславської ради, яка відбулася за участі Богдана Хмельницького, і рішення якої були сфальсифіковані Московією (Росією) для захоплення України та перетворення її у “Малоросію”.19 квітня 2018 року до Верховної Ради України внесено проект постанови № 8307. У пояснювальній записці до документа зазначено, що зміна назви міста була ініційована його жителями, які таким чином мають намір повернути історичну назву населеному пункту. 18 вересня 2019 року на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування депутати одноголосно підтримали рішення про перейменування Переяслава-Хмельницького на Переяслав. До цього Проект постанови 20 разів потрапляв до порядку денного, проте жодного разу депутати так і не дійшли до розгляду проекту по суті. У Верховну Раду IX скликання знову був внесений проект постанови про перейменування. 30 жовтня 2019 року Верховна Рада України перейменувала місто Переяслав-Хмельницький (1943р.) на Переяслав (907).

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!