Категорії
Загальне

Про доцільність і алгоритм передачі танків Україні від союзників і партнерів

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Війна Росії з метою захоплення України в Європі створює реальну загрозу руйнування всього світового порядку. Якщо Росія завалить Україну, то ймовірно: КНР нападе на Тайвань; Росія нападе на Казахстан, Молдову, Прибалтику; ін.; КНР і РФ будуть намагатися розвалити Євросоюз. Розваляться Договори про нерозповсюдження ядерної зброї і ракетної зброї великої дальності. Україна стікає кров’ю, життєво потребує  кращих за російські танків та іншого озброєння для швидкого вигнання російських окупантів зі своєї землі. Затягування війни приводить до збільшення кількості батьків в Україні, які втратили дітей і живуть лише бажанням помститися Росії, – ніякі матеріальні компенсації не припинять це бажання. Україні не потрібна територія Росії, адже Україна у 2013 р. мала найбільшу територію у Європі. Постачання танків Україні має також важливі воєнно-економічні вигоди для її союзників і партнерів:

  • у зв`язку із значним терміном експлуатації всі танки (“Абрамс”, “Челенджер”, “Леклерк”, “Леопард”) потрібно використовувати за прямим призначенням або утилізувати – не випадково Росія розробила танк “Армата” на основі українських прототипів часів СРСР;
  • постачання танків Україні дозволить дослідити їх ефективність і розробити реалістичні заходи щодо удосконалення, які будуть актуальними багато десятиліть;
  • всі виробники танків  запустять виробництво оновлених танків; також буде оновлено чи створені нові виробництва інших систем – це значно оживить промисловість, науку й інженерію союзників і партнерів України.

Можливий і доцільний орієнтовний алгоритм передачі Україні танків союзниками і партнерами може бути наступним (тези)

Британці дадуть трохи “Челенджерів”

“Леопарди” дадуть: Польща, Нідерланди, Швеція, Іспанія, Данія, Нідерланди, інші партнери і союзники України.

Франція дасть трохи “Леклерків”.

Германія дасть >100 “Леопардів”.

Південна Корея дасть певну кількість “К2”, інакше вони з танків нового покоління через 5 років стануть також танками застарілого покоління.

США дадуть трохи “Абрамсів” і пару сотень “Абрамсів” будуть готові у Польщі для швидкої реакції на повторну спробу РФ захопити Київ.

Особливо вигідно і життєво необхідно передати танки російського виробництва з Індії до України. Адже ці танки неконкурентноспроможні порівняно з китайськими. У разі ймовірних конфліктів з Пакистаном або з КНР, Індія не зможе відстояти свої інтереси за допомогою російського озброєння. У подальшому Росія в умовах санкцій не зможе виробляти конкурентне озброєння, адже левова частина hi-tech складових російської техніки і озброєння вироблена у країнах ЄС і США, Канаді.

Також дуже ймовірно, що країнам Латинської Америки та всім іншим країнам доцільно передати Україні російські танки радянського походження. Адже внаслідок санкцій Росія більше не зможе поставляти озброєння на легальні ринки і вони стануть не конкурентними.

Зараз самий вигідний час, щоб позбутися російських танків та іншого озброєння.

Для прикриття і доповнення танків, ймовірно, потрібні засоби ППО, БПЛА, важкі і легкі БМП,  БТР, автомобілі підвищеної протимінної і протикульової захищеності, САУ і додаткові засоби контрбатарейної боротьби, засоби маскування і хибні цілі для цінної техніки; міномети, ін. Очевидно, що потрібні боєприпаси з дальністю стрільби хоча б до 300 км, касетні боєприпаси для САУ, удосконалені боєприпаси типу JDAM, ін. Очевидно, що Україні потрібні додаткові бойові гелікоптери для прикриття й доповнення танків, а також літаки типу F16 чи подібні – негайно.

Час виконання поставок озброєння і підготовки військових операторів повинен складати кілька місяців.

Росія у черговий раз висунула помилкову агресивну ідею і дала привід союзникам і партнерам України перезапустити свою воєнну промисловість і hi-tech розробки.

Очевидно, що за результатами цієї війни якість промисловості і озброєння союзників і партнерів України різко збільшиться, перейде на новий рівень.

Перемога України у війні проти неї зі сторони Росії, та швидкий вступ України в ЄС і в НАТО також дозволить врятувати Росію від втрати більшої частини території на користь сусідньої КНР. Якщо хтось сумнівається у цьому, то нехай згадає історію завоювань Чінгісхана. Більше ніж 90% китайців – це люди національності “han” (англ.), тому ім`я Чінгісхан можливо перекладати як Чінгіс китаєць (?)

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Підтримайте нас поширенням запису!