Категорії
Загальне

Росія готує широку дезінформацію в ЗМІ проти ряда керівників силових структур України

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

ГУР МО України повідомило, що найближчим часом буде запущено широку дезінформацію (інформаційно-психологічну операцію – ІПСО) для дискредитації ряда представників українського воєнно-політичного керівництва.

Зокрема, дискредитаційна кампанія буде спрямована проти начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали, очільника СБУ Василя Малюка, міністра оборони Олексія Резнікова, керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, виконувача обов’язків голови Національної поліції Івана Виговського, інших керівників.

Серед іншого, кампанія включатиме «вкид» сфабрикованих матеріалів в українські та міжнародні ЗМІ.

Мета цієї ІПСО — посіяти невпевненість в оборонних спроможностях нашої держави серед українських громадян та міжнародних партнерів. Це, на думку російських спецслужб, має спричинити політичну нестабільність всередині країни та зменшити довіру до України з боку міжнародної антипутінської коаліції.

Для детектування подібних ворожих ІПСО у військово-науковій структурі одного з вищих навчальних закладів України,  починаючи з 2004 року розроблялися системи підтримки прийняття рішень, а у 2012 році описані Системи підтримки прийняття рішень на основі аналізу соціальних медіа (Social Media DSS BI, Spatial Social Media DSS BI) – для сфери національної оборони і безпеки, для  управління державної охорони України, для РНБОУ.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Підтримайте нас поширенням запису!