Категорії
Загальне

«Україна – Сполучені Штати: ми хочемо, щоб нас почули» – онлайн-дискусія Київського безпекового форуму

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

5 червня відбулася онлайн-дискусія Київського безпекового форуму на тему «Україна – Сполучені Штати: ми хочемо, щоб нас почули», учасники дискусії:

  • Джон Гербст, Посол Сполучених Штатів в Україні у 2003-2006 роках, директор центру Євразії Атлантичної Ради.
  • Селест Волландер, радник Президента Сполучених Штатів з питань Євразії у 2013-2017 роках, заступник Міністра оборони Сполучених Штатів з питань України, Росії та Євразії у 2009-2012 роках.
  • Стівен Пайфер, Посол Сполучених Штатів в Україні у 1998-2000 роках, старший науковий співробітник Стенфордського університету.
  • Вільям Тейлор, Посол Сполучених Штатів в Україні у 2006-2009 роках і Тимчасово повірений у справах Сполучених Штатів в Україні у 2019-2020 роках, віце-президент Американського Інституту миру.
  • Іванна Климпуш-Цинцадзе, Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом.
  • Віталій Портников, журналіст і публіцист.
  • Арсеній Яценюк, Голова Київського Безпекового форуму, Прем’єр-міністр України у 2014-2016 роках.
  • Данило Лубківський, заступник Міністра закордонних справ України (2014), член Правління Фонду «Відкрий Україну» (модератор дискусії).

Перед цим, 24 травня, відгукнувшись на ініціативу Київського безпекового форуму, десятки відомих українських діячів підписали звернення, адресоване до політикумів і суспільств обох держав, про важливість захисту українсько-американського стратегічного партнерства від ворожих провокацій і розколів.

Відповіддю на цю відозву стала заява сімох колишніх послів Сполучених Штатів в Україні із закликом протидіяти спробам нашкодити партнерству Україна-США.

Під час онлайн-дискусії Селест Волландер – радник президента Сполучених Штатів з питань Євразії у 2013–17 роках, заступник Міністра оборони Сполучених Штатів з питань України, Росії та Євразії у 2009–2012 роках зазначила:

Російські агенти вправно пристосовуються до нових реалій, навчаються, адаптуються, але вони й надалі експлуатують, загострюють і максимально провокують будь-яку можливість посилити негативні настрої щодо України та США.

Більше 70 % українців позитивно ставляться до США і значна частина українців вважає, що США є стратегічним партнером України.

Скандал з плівками, довкола якого так багато маніакальної уваги в Україні, не отримав серйозного відгуку в США. Тут розуміють, що цей так званий скандал в Україні був запущений нечестивим союзом Кремля, – сказав посол США в Україні у 2003–2006 роках Джон Гербст.

Вільям Тейлор, Посол Сполучених Штатів в Україні у 2006–2009 роках і Тимчасово повірений у справах Сполучених Штатів в Україні у 2019-2020 роках, зазначив:

«У Вашингтоні існує два наративи про Україну. Це стара Україна, до якої входить корупція. Та нова Україна, яка захищається від війни, яку нав’язує Росія. І ця позитивна Україна має двопартійну підтримку. Українські політики, громадяни повинні робити наголос на цінностях і прагненнях, що складають ту позитивну історію».

Даний онлайн-захід є дуже корисним зв’язком через Атлантику, який особливо підкреслює солідарність США І України у час складних викликів.

За оцінкою “Воєнної партії України”, США і НАТО у теперішній час є гарантом територіальної цілосності України, миру на пострадянському просторі, захисту оточуючих Росію країн від її воєнної агресії. Партнерство України с США і НАТО в цілому йде на користь всьому світу і навіть Росії, яка у найближчий час може втратити левову частину території на користь КНР і може стати гарматним м`ясом східного сусіда, який має ВВП і населення майже в 10 раз більше ніж Російська Федерація.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!