Спікер парламенту України Андрій Парубій у США пояснив справедливі прагнення українців

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Спікер українського парламенту Андрій Парубій символічно підписав закон про національну безпеку – перебуваючи з візитом у США. Цей закон важливий для боротьби з російською агресією і реформ сектору безпеки, а також є суттєвим кроком на шляху України до НАТО.  Особливе значення має те, що його представив у США Голова Верховної Ради України, що підтвердило консолідовану левову більшість українських депутатів за євроатлантичний вибір України.

Голова ВР України Андрій Парубій також зустрівся з колегою із Палати представників США Полом Раяном (54th Speaker of the United States House of Representatives). Керівники парламентів двох країн говорили про протидію російській агресії. Американська сторона виявила зацікавлення у створенні центру протидії деструктивній діяльності РФ, в об’єднанні зусиль для протидії гібридним загрозам у політичному, інформаційному, економічному та енергетичному вимірах. Першим кроком такої співпраці може стати спільна конференція з питань безпеки, яку спробують провести вже восени. “Ми домовилися, що першим кроком буде проведення спільної конференції з питань безпеки. Ми домовилися, що на рівні апаратів визначимо, де вона може відбутися – в нашому регіоні чи у Вашингтоні”, – розповів Парубій.

Таким чином, за формалізованими оцінками, закріпленими Законом України, вступ у НАТО підтримали одностайно Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Голова Кабінету Міністрів України Володимир Гройсман та 248 народних депутатів Верховної Ради України.

На погляд “Воєнної партії України” стає все більш очевидним, що якби Україну, Грузію і навіть Казахстан прийняли  до НАТО раніше, то мир у Європі був би значно більш  стабільним, а економічні перспективи для всіх були б значно більш чіткими і позитивними. Адже НАТО не розв`язало за час свого існування жодного збройного конфлікту, на відміну від Росії, а також її колишнього воєнного блоку “Організація Варшавського Договору”.  Вступ України до НАТО вигідний всім: країнам НАТО, Євросоюзу, РФ,  КНР. Нікому не вигідні гібридні війни у Європі у 21-му столітті.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на завершення візиту до США відповів на запитання журналістів (відео) .

Коментар Андрія Парубія за підсумками зустрічей у США (варто подивитися)

Видання “Воєнна партія” цілком підтримує всі тези спікера українського парламенту Андрія Парубія, за винятком того, що варто розглядати не тільки відносно вузький Балто-Чорноморський пояс (Литва (3 млн. громадян), Польща (38 млн. громадян), Україна (43 млн. громадян), Молдова (3,5 млн. громадян), Грузія – 3,7 млн. громадян ), але й більш широку спільноту. Адже кластер країн на основі схожих інтересів є значно ширшим і заходить, для прикладу до Каспійського моря (Азербайжан, Казахстан, ін.), до Середземного моря (Турція). Ймовірно, варто також  обговорювати оновлену концепцію: Міжмор’я + / Intermarium + / Międzymorze + / Междуморье +, до якої можуть увійти США і Канада, Великобританія та навіть Автралія, Саудівська Аравія, Об`єднані Арабські Емірати, інші країни.

Воєнна партія України зазначає, що глобальному світу на рівні Globalization 3.0 повинні відповідати й більш глобальні союзи, для прикладу Міжмор’я++ / Intermarium++ / Międzymorze++ (включаючи Великобританію, США, Канаду, Австралію, Саудівську Аравію, Об`єднані Арабські Емірати, Індію, інші країни). Важливо розуміти, що така спільнота може бути створена “не проти” когось, не для переділу державних кордонів, а для забезпечення їх стабільності і створення стійкої, стабільної сфери співпроцвітання, для підтримки задовільного рівня життя у  країнах з невеликими ресурсами.  очевидно, що країни  Міжмор’я ++ / Intermarium ++ / Międzymorze ++   мають всі необхідні матеріальні, енергетичні, інформаційні, людські ресурси для цього. Для реалізації такого союзу необхідна тільки добра воля і наполеглива послідовна синергетична праця для об`єднання на основі НАТО і ЄС.

.

Додатково

Воєнна партія України - у соцмережі
Pin Share

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підтримайте нас поширенням запису!